Doktora Programımızın İlk Mezunları

Yeni yıl İYTE-MBG camiasına güzel haberlerle geldi! 5-6 Ocak 2015 tarihlerinde, İYTE-MBG Doktora Programı’nın ilk öğrencileri doktora tezlerini başarılı bir şekilde savundular. 5 Ocak’ta, Ayşe Banu Demir (Koç Lab) “Identification of Doxorubicin Drug Resistance Mechanisms by Using Genomic Techniques” başlıklı tezini, ilk Türk bitki genetikçilerinden olan dedesi Prof. Dr. İbrahim Demir’e bir yıl önce ithaf olunan konferans salonunda savundu. 6 Ocak’ta ise, Aysun Adan Gökbulut ve Melis Kartal Yandım (Baran Lab) “Therapeutic Potentials of Fisetin, Hesperetin, and Vitexin on Chronic Myeloid Leukemia and Acute Myeloid Leukemia Cells” ve “Expression Levels of Bioactive Sphinolipid Genes in Newly Diagnosed and Drug-Resistant Chronic Myeloid Leukemia Patients and Their Impact on the Clinical Progress” başlıklı tezlerini savundular. Bu üç öğrencimiz, tezlerinin onaylı kopyasını teslim etmerine müteakip, İYTE-MBG Doktora Programı’nın ilk mezunları olacaklar.

İYTE-MBG Lisansüstü Programı’na ek olarak başlayan Doktora Programı, ilk öğrencilerini 2009 yılında aldı. İYTE-MBG Lisansüstü ve Doktora Programı’ndaki öğrenciler, moleküler biyoloji, genetik, biyokimya, mikrobiyoloji, bitki biyokimyası ve genetiği, kanser biyolojisi, redoks biyolojisi, immunoloji, biyoinformatik, biyoteknoloji ve yapısal biyoloji gibi birçok değişik alanda araştırma yapmaktadır. Doktora, Lisansüstü, Lisans eğitim programlarımız hakkında daha fazla bilgi için internet sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.