PhD Öğrencisi Burs Duyurusu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Oke Laboratuvarı’na 3 yıllık TÜBİTAK projesinde bursiyer olarak doktora öğrencisi alınacaktır. Öğrenci, asidotermofilik virüslerden varsayılan RNA güdümlü TnpB transpozazlarının karakterizasyonunu konu alan bir proje üzerinde çalışacaktır. Son çalışmalar, TnpB transpozazlarının evrimsel ve işlevsel olarak CRISPR-Cas sisteminin Cas endonükleazlarıyla ilişkili olduğunu ve bu nedenle genom düzenleme amaçları için uyarlanma potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir.

Adayın, bağımsız düşünme ve çalışma becerisine sahip, motivasyonu yüksek ve hevesli  olması beklenmektedir. Adayların Biyokimya, Moleküler Biyoloji veya ilgili bir disiplinde BSc ve MSc derecelerine sahip olmaları gerekir. İlgilenen adayların Dr. Muse Oke’ye (museoke@iyte.edu.tr) ön yazı ve özgeçmiş göndermeleri rica olunur.

Başvurular için son tarih: 30 Kasım 2022.